Ce vedete din România au picat examenul de Bacalaureat

Ce vedete din România au picat examenul de Bacalaureat
Autor: Lorena Martin
Data publicarii: 27 Iunie 2022
Data actualizare: 27 Iunie 2022
BAC-ul este una dintre cele mai importante etape din viața unui om. Iată care sunt vedetele din România care au picat examenul maturității!

Pe 27 iunie 2022 s-au afișat rezultatele examenului de bacalaureat. Foarte mulți elevi au obținut punctaje mari, însă au existat și tineri care au picat prima sesiune a BAC-ului. Cu atât mai mult, sunt și vedete la noi în țară care nu au reușit să obțină media generală 6.00. Iată despre cine este vorba!

Marian Vanghelie, fostul primar al sectorului 5, a picat BAC-ul în prima sesiune din anul 2000. Nu a fost vorba despre faptul că nu a învățat, ci a fost prins în timp ce copia. Din acest motiv, el a fost dat afară de la probă și nu a putut să dea examenul decât în următoarea sesiune de vară.

Margherita de la Clejani este o altă persoană publică căreia BAC-ul i-a dat bătăi de cap. Aceasta a dat examenul maturității de trei ori, iar în 2012 a obținut la toate cele trei materii notă de trecere: 6.4 la Limba și Literatura Română, 5.2 la Istorie și 6.35 la Geografie. Cu toate acestea, media generală nu a fost suficientă pentru a primi „admis” din partea comisiei. Margherita a picat examenul cu media 5.98.

Și Adelina Pestrițu a întâmpinat mari probleme la BAC. Aceasta a reușit să obțină nota 10 la proba orală de Limba și Literatura Română, însă la scris nu a depășit punctajul de 3.60. 

Nicoleta Luciu a trecut și ea prin momente dificile când a dat BAC-ul pentru prima dată. Creatoarea de conținut nu a reușit să promoveze, ci a avut media generală 3.30. Acest lucru a făcut-o să se ambiționeze, iar în următoarea sesiune a obținut 7.45.

Dan Capatos a avut parte de un moment comic, în prima sesiune de BAC. Omul de televiziune a luat nota 3 la proba orală de Limba Română și a explicat ce s-a întâmplat, de fapt, în timpul probei.

„Am picat BAC-ul! Am fost prima generație care a dat BAC-ul oral la română. Noi am spart gheața! Șefa de comisie era o baborniță. O doamnă distinsă. În comisie era și diriginta mea. Zic: 'Gata, n-am nici o problemă!'. M-a întrebat baba aia ce a zis Tudor Vianu despre Tudor Arghezi. Eu: 'Nu știu'. S-a mirat aia: 'Cuuuum, nu știi ce a zis Tudor Vianu despre Tudor Arghezi?!'. Eu, fiind diriginta de față și fiind prietenă cu noi, spun: 'Doamnă, eu nu ascult în gura la toți proștii!', a spus el pentru VIVA.ro.

Sursă foto: Adelina Pestritu/Instagram, Dan Capatos/Facebook, Margherita/Facebook, Nicoleta Luciu/Facebook, Marian Vanghelie/Facebook

VEZI ȘI: Trucuri de editing pentru TikTok
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies