Magia Maradona încă nu s-a stins! Cu ce sumă record a fost cumpărat un tricou al regretatului Diego Maradona

Magia Maradona încă nu s-a stins! Cu ce sumă record a fost cumpărat un tricou al regretatului Diego Maradona
Data publicarii: 05 Mai 2022
Data actualizare: 05 Mai 2022
Magia Maradona încă nu s-a stins! Cu ce sumă record a fost cumpărat un tricou al regretatului Diego Maradona.

Doar câțiva oameni care au lăsat o amprentă uriașă în această lume sunt la fel de „scumpi“ după moarte (dacă nu cumva chiar mai „scumpi“) decât atunci când trăiau. Iar regretatul „El Pibe d’Oro“ („Butoiașul de Aur“) al Argentinei tocmai l-a surclasat pe celebrul jucător de baseball Babe Ruth, la capitolul de efecte personale VIP vândute postmortem. Căci, la nici doi ani de la trecerea lui în neființă, deplânsă de întreaga lume fotbalistică, unul dintre tricourile-simbol din vestiarul său au făcut istorie în cadrul unei licitații conduse de casa Sotheby’s.

Este vorba despre tricoul pe care Diego Armando Maradona l-a purtat la meciul cu Anglia de la Cupa Mondială 1986, când a înscris acel gol memorabil, despre care avea să spună că i-a reușit pentru că a fost ghidat de „Mâna lui Dumnezeu“. Și, tot în același meci, Maradona avea să înscrie un alt punct pentru echipa sa, driblând cinci jucători englezi, înainte de-a marca ceea ce a rămas în istoria fotbalului drept „golul secolului“.

La finalul meciului, Maradona a făcut schimb de tricou cu jucătorul englez Steve Hodge, astfel că, de 35 de ani, el se afla în proprietatea britanicului.

În cadrul unei licitații organizate online de casa Sotheby's, tricoul cu pricina a fost cumpărat cu suma de 9,3 milioane de dolari, ceea ce a doborât toate recordurile pentru un tricou sport de colecţie.

Recordul anterior a fost deţinut de un tricou purtat de jucătorul american de baseball Babe Ruth la sfârşitul anilor 1920, care s-a vândut în 2019 pentru 5,6 milioane de dolari

Diego Armando Maradona s-a stins din viață pe 25 noiembrie 2020 în urma unui infarct, la câteva săptămâni după o operaţie pe creier, necesară pentru îndepărtarea unui cheag de sânge.

FOTO: ProfimediaVIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!