Simona Halep și-a sporit averea cu o sumă colosală. A făcut bani și în pandemie

Simona Halep și-a sporit averea cu o sumă colosală. A făcut bani și în pandemie
Simona Halep, cel mai prolific sportiv român din ultimii ani. FOTO: Getty Images
Citeste mai mult despre: Simona Halep, avere, incasari, pandemie, tenis,
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 05 Septembrie 2020
Data actualizare: 05 Septembrie 2020
Jumătate de an nu a jucat tenis, dar a încasat bani frumoși din publicitate. Simona Halep și-a sporit considerabil averea în ultimul an, ajungând pe locul 4 în ierarhia „all time”.

Simona Halep a câștigat bani frumoși în perioada iunie 2019-iunie 2020, deși în 2020 a jucat foarte puțin tenis. Conform Forbes, jucătoarea de tenis din România a încasat nu mai puțin de 10,9 milioane de dolari în ultimul an, din tenis și contracte de publicitate.

Cea mai mare parte a sumei care i-a intrat în conturi reprezintă premii în bani obținute la turneele de tenis (6,9 milioane), în timp de 4 milioane de dolari sunt încasări din publicitate. Recent, Simona Halep și-a cumpărat o mașină electrică de 150.000 de euro.

Halep a obținut cel de-al doilea titlu de Grand Slam, la Wimbledon, anul trecut, iar premiile de 36,5 milioane de dolari obținute în întreaga carieră o plasează pe locul 4 all time (Williams e pe locul I, cu 93 de milioane). Printre sponsorii lui Halep se numără branduri internaționale precum Nike, Wilson, Hublot și Avon, dar și câteva din România natală”, notează Forbes.

Pe locul I la încasări din tenis se află Naomi Osaka, cu 37,4 de milioane de dolari într-un an. Din această sumă, 3,4 milioane sunt premii de turneu și 34 de milioane de dolari sunt încasări din publicitate.

Pe locurile 2 și 3 se află Serena Williams (36 de milioane de dolari) și Ashleigh Barty (13,1 milioane de dolari). 

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Macaulay Culkin și salariile sale de top în cinematografie
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies