Succes internațional pentru actorul Anghel Damian. Filmul "Celed", regizat de el, participă la festivaluri de prestigiu

Succes internațional pentru actorul Anghel Damian. Filmul Celed , regizat de el, participă la festivaluri de prestigiu
Autor: Diana Oprea
Data publicarii: 04 Septembrie 2020
Data actualizare: 04 Septembrie 2020
Celed este un băiat de 7 ani, vândut de tatăl său drept ajutor de cioban la o stână. Scurtmetrajul cu același nume surprinde momente cutremurătoare din viața copilului și toate greutățile prin care trece la o vârstă fragedă.

Încă de la lansare, producția a primit aprecierea criticilor de film atât din țară, cât și din străinătate, a primit două premii-Mențiunea specială la ZFR, în cadrul TIFF 2019, și Premiul publicului la Filmfestival Munchen, tot în 2019. 

Filmul a fost selectat și în cadrul unor festivaluri internaționale de prestigiu. Spre exemplu, a fost proiectat în 2019 în cadrul Festivalului de Cortos de Bogota, Festivalului Internațional du Film de Montagne - Autrans, la Tirana International Film Festival și Thessaloniki International Film Festival, și a fost nominalizat în 2020 la Premiile Gopo pentru categoria Cel mai bun scurtmetraj românesc.

Povestea scurtmetrajului, scris și regizat de Anghel Damian, continuă să se facă auzită. În săptămâna 24-30 august 2020, Celed a concurat la OFF (Odense Film Festival) și la Busan International Short Film Festival, cele mai importante festivaluri de film de scurtmetraj din Danemarca, respectiv Coreea de Sud. În cadrul OFF, Celed a fost selectat la categoria Youth și în Competiția principală, fiind proiectat de șapte ori în cadrul evenimentului. În cadrul BISFF, filmul a concurat în Competiția principală.

Cea mai mare împlinire a unui artist vine atunci când munca lui e văzută, înțeleasă și apreciată de un public cât mai larg. Pot spune că destinul acestui film mi-a adus o bucurie care îmi va ține drept motivație multă vreme de acum înainte”, a spus Anghel Damian.

În perioada 20-26 septembrie 2020, Celed ajunge în Grecia! Filmul va fi proiectat în Competiția principală a celui mai vechi și important festival de film de scurtmetraj - Drama Film Festival, care este European Awards Qualifying.

Vezi și: Anghel Damian: Sfaturi utile despre scrisul unui scenariu. Când facem bine, #NeFacemBine

VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies