• PRO TV
  • 15 gafe și glume nesărate ale Prințului Philip. Desele ocazii în care a fost bădăran

15 gafe și glume nesărate ale Prințului Philip. Desele ocazii în care a fost bădăran

15 gafe și glume nesărate ale Prințului Philip. Desele ocazii în care a fost bădăran

Prințul Philip avea umor și făcea glume în aproape orice conjunctură. Așa susțin cei care nu au considerat franchețea Ducelui de Edinburgh un dezavantaj. Însă glumele sale nesărate i-au făcut pe mulți să se simtă ofensați. 

Despre morți numai de bine”, spune un vechi proverb latin. Englezii spun că așa se cade vorbim azi de Prințul Philip, om cunoscut pentru înțelepciunea sa. Însă, jurnaliștii din Regat nu au trecut cu vederea că Ducele de Edinburgh trata aproape orice situație ca pe o glumă și nu de puține ori soțul Reginei a fost un izvor de gafe.

Cele mai nesărate glume ale Prințului Philip

În 1986, în timpul unei vizite în China, Prințul Philip s-a întâlnit cu studenții britanici care studiau aici. Atunci, acesta le-a spus: „Dacă stați prea mult pe aici, o să vi se lungească ochii”. Este una dintre cele mai bădărane remarci ale sale, care a stârnit o reacție acidă din partea autorităților chineze.

Într-una dintre rarele vizite oficiale ale președintelui Nigeriei în Regat, în 2003, Prințul Philip s-a oprit puțin și a anlizat ținuta acestuia. După câteva minute i-a spus: „Arăți de parcă ești gata de culcare”. Nu știm ce i-a răspuns Olusegun Obasanjo (foto), însă nu erau multe de spus.

FOTO: Getty Images

Mi-aș dori foarte mult să merg în Rusia, deși nemernicii mi-au ucis jumătate din familie”. Afirmația a fost făcută de Ducele de Edinburg în 1967, în plin Război Rece, în fața jurnaliștilor.

Prințul Philip, remarcă „dezgustătoare” despre România

În 2006, când a decernat premiul Duke of Edinburgh Award unui tânăr care a susținut că a muncit în România, Prințul a făcut o remarcă urâtă despre țara noastră. 

România? Nu te-ai dus până acolo ca să ajuți în acele orfelinate, nu-i așa?”. Răspunsul tânărului a fost negativ, însă Prințul a continuat: „Ah, ce bine! Sunt atât de mulți acolo, încât simți că fac copii doar pentru a-i pune în orfelinate”. Tony Allen, de la fundația Romanian Children's Appeal a catalogat „dezgustătoare” afirmația Ducelui.  

Revoluția din 1989 a surprins România cu aproape 100.000 de copii abandonați în circa 700 de orfelinate. Ele au fost adevărate lagăre în timpul comunismului. La începutul anilor 2000, România a adoptat altă tactică și a plasat copiii abandonați în grija asitenților maternali și a încurajat adopțiile interne.

Prințul Philip, observație sexistă

În 2012, în cadrul unui eveniment care marca 60 de ani de domnie ai Reginei Elisabeta a II-a, Prințul Philip a cunoscut o tânără angajată a consiliului local. În vârstă de 25 de ani, Hannah Jackson (foto), purta o rochie roșie care se închidea cu un fermoar, de sus până jos. Văzând-o, Prințul i-a spus, amuzat: „Aș fi arestat dacă aș desface rochia asta”. 

FOTO: Profimediaimages.ro

În 2001, Philip a vizitat o școală din Regat și a cunoscut un adolescent de 13 ani care visa să devină astronaut. Replica Ducelui a fost nepotrivită pentru un copil, chiar dacă a fost o glumă: „Ești prea gras pentru a fi astronaut”.

Tot nesărată a fost și gluma pe care a făcut-o într-un context similar. În 2003, un elev i-a scris Reginei o scrisoare, gest apreciat de suverană. Când l-a întâlnit, Prințul Philip a încercat să fie amuzant: „Aa, tu ești cel acre a scris scrisoarea! Deci știi să scrii! Ha, ha!

În 2002, în timp ce un avion Concorde survola Palatul Buckingham, Prințul Philip a exclamat: „Cred că sunt singura persoană din Marea Britanie care se bucură că vede coada acelui avion”. Un an mai târziu, toate aeronavele Concorde au fost scoase din uz, din cauza gravelor incidente în care fuseseră implicate.

A cerut o bere în Italia

În același an 2002, Prințul și Regina au făcut o vizită oficială în Italia. Primiți de premierul Giuliano Amato, cei trei au purtat lungi discuții în spatele ușilor închise. Când a ieșit de la întâlnirea oficială, Prințul Philip a exclamat: „Nu mă interesează de care e, doar aduceți-mi o bere!”.

FOTO: Getty Images

Încă mai aruncați cu sulițe în voi?”. Aceasta a fost întrebarea adresată de Duce unui om de afaceri aborigen australian, în timpul vizitei efectuate într-un parc tematic aflat în pădurile tropicale din Queensland, Australia. Răspunsul său, diplomat, a venit prompt: „Nu, nu mai facem asta”.

Anna, fiica Prințului Philip și a Reginei, este o mare iubitoare de cai. Tatăl ei a confirmat asta printr-o remarcă ciudată: „Dacă nu trage vânturi și nu mănâncă fân, pe ea nu o interesează”. 

Nu porți chiloți de nurcă, nu-i așa?”. Întrebarea, adresată unei jurnaliste de fashion din Toronto, la un eveniment din 1993.

Oamenii spun că, de obicei, după un incendiu, daunele cauzate de apă sunt cele mai grave. Încă încercăm să uscăm Castelul Windsor”. Remarca n-ar fi avut nimic neobișnuit dacă nu ar fi fost făcută la momentul nepotrivit. Totul s-a întâmplat în 1993, în timpul unei vizite în Lockerbie, unde 11 oameni au fost uciși de resturile unui avion care a explodat deasupra orașului. Castelul Windsor fusese avariat, într-adevăr, de un incendiu cu un an în urmă.

Prințul Philip a inventat un termen „științific” care ar fi putut fi considerat amuzat într-un alt context decât cel în care a fost folosit. „Dentopedagologia este știința de a-ți deschide gura și a-ți băga piciorul în ea, știință pe care am practicat-o vreme de mulți ani”, scrie revista Time. Declarația a fost făcută în 1960, la un congres al Colegiului Medicilor Dentiști din Regat.

Cu ce faci gargară? Cu pietre?”. Întrebare adresată lui Tom Jones în 1969, după un show televizat care se organizează anual în scop caritabil.

Fototrafii: Getty Images/Profimediaimages.ro

Vezi și VIDEO: Noile efecte de pe Tik Tok!

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni