Florin Piersic la 87 de ani, despre împliniri și regrete: „Doamne, câte aș mai fi putut face!”

Florin Piersic la 87 de ani, despre împliniri și regrete: Doamne, câte aș mai fi putut face!
Autor: Diana Oprea
Data publicarii: 27 Ianuarie 2023
Data actualizare: 27 Ianuarie 2023
Este unul dintre cei mai îndrăgiți actori români, care și-a dedicat toată viața teatrului, filmului și publicului său. Pe 27 ianuarie, Florin Piersic a împlinit 87 de ani. 

Într-un interviu acordat PRO TV, acum patru ani, Florin Piersic vorbea despre lucrurile care îl fac fericit, dar și despre regrete. 

„Primul mare regret de astăzi este acela că nu am 38... Doamne, câte aș mai fi putut face! Cu toate astea, încerc să trăiesc fiecare zi cu bucurie, cu speranță. Am fost de multe ori întrebat de unde îmi trag energia. Deși aș vrea asta, nu dețin secretul tinereții veșnice. Vă spun. Când sunt pe scenă, are loc un schimb aproape palpabil de stări și sentimente între mine și parteneră, sau între mine și public”, a spus marele actor

La 87 de ani, Florin Piersic consideră că nu a venit încă vremea să facă un pas în spate, fiindcă mai are emoții de transmis de pe scena de teatru. Pe îndrăgitul actor îl puteţi vedea pe 30 ianuarie în spectacolul „Străini în noapte” de Eric Assous, regizat de regretatul Radu Beligan şi găzduit de Teatrul Național din București.

„Atâta vreme cât publicul umple sălile de teatru, fie că e vorba de piesa Străini în noapte, fie de recitalul Florin Piersic... Pur și simplu, fie de Peer Gynt, poem dramatic, în care am alături orchestre simfonice și dirijori de marcă, cred că pentru mine nu a venit încă un asemenea moment. Din fericire, eu încă nu trăiesc din amintiri...”, a spus Piersic pentru PRO TV.

Cu soția lui, Anna Piersic (Torok). FOTO: Dan Tăuțan

Într-un alt interviu, Florin Piersic menționează rolul care i-a marcat activitatea artistică.  „Cea mai mare realizare? Nu am avut nicio mare realizare.Am avut roluri pe care le-am iubit foarte tare. Rolul pe care l-am iubit cel mai tare a fost spectacolul Oameni și șoareci, a lui Steinbeck. L-am jucat ani și ani de zile, peste tot în România și afară în strinătate, la Viena, Belgrad, Budapesta, Moscova, unde l-am jucat am avut un succes extraordinar. Ori piesa aceea o datorez maestrului meu, profesorul meu de actorie, Alexandru Finți. Lui îi datorez acest rol". 


Astăzi, mai multe personalități artistice, dar și politice l-au felicitat pe Florin Piersic. 

„Cariera uluitoare a sărbătoritului zilei mă îndeamnă să afirm că Florin Piersic nu este doar actorul carismatic, iubit de public, ci, prin complexitatea personalității sale, o reală instituție.
Pentru tot ceea ce sunteți și ați făcut pentru cultura română, vă urez sănătate, liniște și gânduri bune, Maestre!”, a scris pe pagina de socializare Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu. 
 
 
„Azi, toți clujenii și românii oriunde s-ar afla ei, se gândesc cu mare drag la tine și îți urează din suflet „La mulți ani!”. 
Vă urez și eu, cu drag, respect și prețuire, la mulți ani frumoși și sănătoși, Maestre, cel mai iubit dintre români! 
Suntem recunoscători pentru contribuția dumneavoastră inegalabilă la ceea ce reprezintă astăzi dimensiunea culturală și artistică a Clujului și vă mulțumim pentru momentele de neuitat pe care ni le oferiți mereu. Vă dorim zile senine și multe bucurii!, i-a urat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca. 

De ziua lui, Florin Piersic va juca la Cluj, în spectacolul "Străini în Noapte”, alături de Medeea Marinescu, la Casa de Cultură a Studenților "Dumitru Farcas". „Pierre, soseesc! Sunt pe drum spre Cluj. LA MULTI ANI, FLORINUL MEU DRAG!”, a scris colega lui de breaslă.
 
 

Sursă foto: arhiva PRO TV, facebook 

Vezi și: Florin Piersic, despre rolul pe care și l-a dorit enorm


 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!