Încă o lovitură pentru Mark Zuckerberg. Ar putea pierde poziția de CEO 

Încă o lovitură pentru Mark Zuckerberg. Ar putea pierde poziția de CEO
Citeste mai mult despre: mark zuckerber, Facebook, Mark Zuckerberg,
Autor: Redactia
Data publicarii: 18 Octombrie 2018
Data actualizare: 18 Octombrie 2018
Mark Zuckerberg a fost somat public să părăsească poziția de CEO.

Fondatorul Facebook a fost somat de patru fonduri publice din Statele Unite, care dețin acțiuni la Facebook, să renunțe la poziția de CEO.

Cererea vine pe fondul scandalurilor în care a fost implicată compania în ultimul an, însă – obiectiv vorbind – această somație publică nu are nicio șansă de reușită, de vreme ce Zuckerberg controlează 60% din acțiuni. 

O propunere similară a fost făcută și anul trecut, însă și atunci cererea a rămas la nivel simbolic, de vreme ce Zuckerberg deținea și atunci controlul majoritar asupra acțiunilor.

Cel mai recent scandal în care a fost implicată compania e cel de săptămâna trecută, când Facebook a anunțat că hackerii au accesat conturile a aproximativ 30 de milioane de utilizatori, de unde au sustras informații confidențiale.

De asemenea, în urmă cu o lună gigantul american s-a prăbușit pe bursă, acțiunile Facebook Inc. scăzând atunci cu 20%, chiar dacă compania a raportat rezultate record pentru trimestrul trecut. 

Astfel, în ciuda faptului că Facebook a raportat că veniturile au crescut cu 42% pe ultimul trimestru (ajungând la suma-record de aproape 14 miliarde de dolari), compania a pierdut o sumă uriașă. 

Cu alte cuvinte, Mark Zuckerberg a pierdut, dintr-un singur foc, aproximativ 150 de miliarde de dolari din capitalizarea de piață a companiei (n.r.: de circa 620 de miliarde de dolari). 

Cu toatea astea, Facebook a avut mereu o performanță constantă pe bursă în ultimii an, singura scădere masivă fiind înregistrată în martie, când a avut loc scandalul Cambridge Analytica. 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies