Prințul Harry, mărturii din războiul din Afganistan: câți talibani a eliminat nepotul reginei

Prințul Harry, mărturii din războiul din Afganistan: câți talibani a eliminat nepotul reginei
FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 06 Ianuarie 2023
Data actualizare: 06 Ianuarie 2023
La doar câteva zile de la „scurgerea de informații” din anturajul Prințului Harry, pasaje din cartea sa autobiografică continuă să țină prima pagină a ziarelor din toată lumea. Nepotul Reginei Elisabeta a II-a a stârnit un val de antipatie după ce a scris câți talibani a ucis în Afganistan.

Prințul Harry a servit Coroana britanică vreme de zece ani în unifomă de militar. În acest timp a bifat două tururi în Afganistan, la capătul cărora s-a ales cu gradul de căpitan.

În cartea sa autobiografică, Spare, nepotul reginei insistă asupra celei de-a doua dislocări în Afganistan, din 2012, perioadă în care ar fi luat parte la confruntări armate. 

Harry a dezvăluit că a ucis 25 de talibani, care ar fi căzut „ca piesele de șah pe tablă”. Ducele de Sussex scrie în cartea lui că „nu poți ucide oameni dacă îi vezi ca pe oameni”.

Erau piese de șah scoase de pe tablă, băieții răi eliminați”, mai scrie Harry.

Dezvăluirile lui au fost taxate de internauți, dar și de specialiști din Armata Britanică. Fostul colonel de Armată Richard Kemp a catalogat mărturiile lui Harry „o trădare a oamenilor față de care a luptat”, conform The Sun.

Militarul a adăugat că dezvăluirea din carte nu face decât să-l transforme într-o țintă a celor care vor căuta răzbunare pentru „actele sale de eroism”.

Îi subminează securitatea personală. S-a împușcat singur în picior... probabil că îi va incita pe cei care vor să se răzbune și să încerce să facă asta”, a mai spus fostul colonel pentru publicația citată.

Cartea Prințului Harry a apărut deja în presă, cu câteva zile înainte de lansarea oficială. Pasaje întregi au fost citate în ziarul The Guardian, publicație care a reușit să pună mâna pe o copie a volumului. În carte, Harry a dezvăluit că fratele său mai mare l-a luat de guler și l-a trântit la podea

Evenimentul, petrecut în 2019, a pornit după ce William s-a legat de Meghan Markle, pe care a numit-o „dificilă”, „nepoliticoasă” și „aspră”.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!