A murit Nicolae Corjos, regizorul filmelor Liceenii și Declarație de dragoste

A murit Nicolae Corjos, regizorul filmelor Liceenii și Declarație de dragoste
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 27 Februarie 2022
Data actualizare: 27 Februarie 2022
Nicolae Corjos, care a regizat filme precum „Liceenii”, „Liceenii Rock'n'Roll” și „Declarație de dragoste”, a încetat din viață la 86 de ani. Cineastul a lansat în cinematografie mai mulți tineri actori la începutul anilor '80.

Nicolae Corjos a murit la vârsta de 86 de ani, informează News.ro. Regizorul a avut o influență importantă în cariera tinerilor actori precum Ștefan Bănică Jr, Oana Sîrbu, Tudor Petruț, Mihai Constantin, Teodora Mareș. 

Într-o postare pe Instagram, actorul Ștefan Bănică Jr. a dezvăluit cât de mult a însemnat pentru el întâlnirea cu Nicolae Corjos.

În aceste vremuri tulburi pentru o planetă întreagă, în care vecinii noștri se tem pentru viața lor și a celor dragi, o persoană dragă mie și căreia îi datorez succesul meu în film, a trecut azi în neființă. Este vorba despre regizorul Nicolae Corjos, omul care a transpus pe ecran poveștile adolescenților din Liceenii. Îți mulțumesc pentru tot! Drum lin spre stele, domnul Corjos!”, a scris actorul.

Seria Liceenii e disponibilă, pe bază de abonament, pe VOYO.

Nicolae Corjos s-a născut la Hotin (pe atunci parte a Regatului României, astăzi în Ucraina) la pe 22 mai 1935. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1956. De-a lungul bogatei sale activităţi artistice a înfiinţat studioul de cinematografie al Conservatorului în anul 1966, activând ca profesor de artă cinematografică până în 1972.

Timp de peste un deceniu, începând din 1981, a fost regizor de film documentar la Studioul „Alexandru Sahia", perioadă în care a realizat 50 de filme documentare, printre care Mănăstirea Văcăreşti (1989), Sergiu Celibidache (1991), Concursul Internaţional „George Enescu" (1992) etc. şi a fost membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului între 1995 şi 2001. Nicolae Corjos a devenit doctor în muzică în 2000 cu teza „Arta muzicii - componentă şi aureolă a audiovizualului" şi a fost profesor universitar la Universitatea „Hyperion" din 1990 până în 2009.

Fotografii: Agerpres/YouTube

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!