Ministrul Sănătății, despre relaxarea restricțiilor în România: Cam la două săptămâni după ce trece vârful

Ministrul Sănătății, despre relaxarea restricțiilor în România: Cam la două săptămâni după ce trece vârful
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. FOTO: Agerpres
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 03 Aprilie 2020
Data actualizare: 18 Aprilie 2020
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, este convins că în România vârful epidemiei de coronavirus va fi în a doua jumătate a lunii aprilie.

Demnitarul a declarat joi seară că se așteaptă la circa 15.000 de cazuri de Covid-19 în România în a doua jumătate a lunii aprilie. Aceste cifre corespund vârfului de epidemie și sunt influențate de deplasările românilor în preajma sărbătorilor pascale și de creșterea capacității de testare a populației din perioada actuală.

Vârful pandemiei îl văd în a doua jumătate a lunii aprilie. Dar îl văd mai ascuţit sau mai domol, în funcţie de ceea ce vom face noi, atât ca activitate medicală, dar şi populaţia prin măsurile care trebuie într-adevăr respectate. Poate fi în jur de de 10.000, poate fi în jur de 15.000, depinde cum avem rata de transmitere locală, accelerată sau nu. Poate fi din cazuri uşoare şi medii, poate fi din cazuri grele, critice, care necesită suport, şi atunci vom avea o aglomerare a terapiilor intensive şi vom avea şi decese”, a declarat Nelu Tătaru la TVR.

Oficialul a explicat că o relaxare a restricțiilor de circulație pentru români ar putea fi posibilă abia la sfârșitul lunii mai, după o perioadă în care trebuie să respectăma aceleași condiții de izolare la domiciliu.

Să ne gândim cam la două săptămâni după ce va trece vârful, să putem relaxa, în condiţiile în care vom respecta în continuare nişte precauţii. Pe final de mai, în măsura în care numărul de cazuri noi vor scădea şi numărul de decese nu se va mai accentua”, a mai spus ministrul.

Citește și: Ce s-a întâmplat în țară și în lume cât timp noi eram atenți la pandemia de coronavirus

România are 2738 de cazuri de Covid-19 confirmate și 115 decese, până vineri dimineață (3 aprilie 2020).

Fotografii: Agerpres/ISU București-Ilfov

Vezi și VIDEO
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies