VIDEO viral. Tinerii ruși se căsătoresc în grabă, înainte de a fi trimiși pe front

VIDEO viral. Tinerii ruși se căsătoresc în grabă, înainte de a fi trimiși pe front
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 17 Octombrie 2022
Data actualizare: 17 Octombrie 2022
Președinția rusă a chemat la oaste sute de mii de bărbați, rezerviști sau fără experiență de luptă, pentru a-i trimite pe front în Ucraina. Mulți dintre ei au luat decizia de a se căsători în grabă, în cadrul unur ceremonii comune, cu dispensă de la Kremlin.

Mobilizarea dispusă de președintele Vladimir Putin le-a dat tinerilor ruși planurile de nuntă peste cap. Conform legislației ruse, cuplurile nu se pot căsători mai devreme de o lună de la depunerea cererii, însă acum au primit dispensă, pentru grăbirea procesului de mobilizare.

O televiziune locală din Sankt Petersburg a surprins imagini de la o ceremonie comună, în care zeci de cupluri au fost căsătorite „la pachet”, pentru a nu întârzia „alimentarea” frontului cu recruți.

Ofițerul stării civile le-a spus tinerilor ruși care își uneau destinele că acesta este „cadoul legislativului” pentru ei, înainte de datoria pe care trebuie să și-o facă pentru țară.


Peste 40 de cupluri au fost căsătorite în grabă, în cadrul aceleiași ceremonii, săptămâna trecută, anunță postul SCTV. Luna trecută, pe internet au fost distribuite masiv imagini cu tineri ruși care le cântă iubitelor melodii de dragoste înainte de a se alătura forțelor de ocupație din Ucraina.

Căsătoriile în masă, pentru compensații bănești?

Criticii „mobilizării parțiale” spun că ceremoniile de cununie în masă nu au alt scop decât garantarea unor compensații financiare din partea statului, în cazul în care soții își pierd viețile în război.

Conform presei ruse, Kremlinul a promis fiecărei familii care își pierde o rudă în război suma de 7,4 milioane de ruble (602.000 lei). Ulterior, președintele rus a anunțat suplimentarea cu 5 milioane de ruble a compensațiilor. Astfel, familia unui militar rus decedat în Ucraina ar urma să primească circa 1,08 milioane de lei.

Fotografii: SCTV YouTube

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!