Raed Arafat a vorbit despre măsurile de relaxare din perioada sărbătorilor de iarnă

Raed Arafat a vorbit despre măsurile de relaxare din perioada sărbătorilor de iarnă
Citeste mai mult despre: Raed Arafat, MASURI, relaxare, restrictii,
Autor: Iulian Ioncea
Data publicarii: 08 Decembrie 2021
Data actualizare: 08 Decembrie 2021
Comitetului Naţonal pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit în seara zilei de 7 decembrie, iar Raed Arafat a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre măsurile de relaxare din perioada sărbătorilor de iarnă.

Potrivit șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, interdicția de circulație pe timpul nopții va fi eliminată și pentru persoanele nevaccinate, purtarea măștii nu va mai fi obligatorie în spații deschise neaglomerate, iar accesul în mall și în magazinele mari va fi permis și persoanelor testate, nu doar al celor vaccinate sau trecute prin boală. Iar magazinele vor fi deschise până la ora 22.00!

„Clar că situaţia noastră acum e una mai bună decât acum două-trei săptămâni”, a spus Raed Arafat, care a precizat însă că măsurile propuse trebuie adoptate prin Hotărâre de Guvern şi ar putea suferi modificări.

Raed Arafat a vorbit și despre nopțile de Crăciun și Revelion, afirmând că în acea perioadă este posibil să nu existe restricții: „Pentru nopţile de Crăciun şi Anul Nou - noaptea de 24 spre 25 şi 31 spre 1 - nu vor fi restricţii referitoare la ora până la care vor fi deschise restaurantele sau vor funcţiona operatorii economici. Deci pot fi pe toată durata nopţii, dar cu limită de 50% la locurile care pot fi ocupate şi cu prezentarea certificatului de vaccinat, trecut prin boală sau testat. Totodată, la unităţile de cazare unde nu există limită la capacitate, până acum erau permise doar persoanele vaccinate sau trecute prin boală, acum se introduc şi persoanele testate. În aer liber se permite să fie activităţi specifice nopţii de An Nou, dar organizatorii au responsabilitatea să se asigure că se respectă măsurile de sănătate publică: masca şi alte măsuri de sănătate publică. Nu există acolo impus un număr maxim”.

foto: Agerpres

Vezi și: TikTokJobs: Dentiști și provocări
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!