Adrian Nartea, victima unei grupări infracționale care golea conturile românilor de la distanță

Adrian Nartea, victima unei grupări infracționale care golea conturile românilor de la distanță
Adrian Nartea a rămas fără 2.000 de euro. FOTO: PRO TV
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 19 Noiembrie 2020
Data actualizare: 19 Noiembrie 2020
Adrian Nartea a fost jefuit ca în filmele americane. Actorul din „VLAD” și alte 50 de persoane au fost victimele unui furt de identitate, orchestrat de o rețea bine organizată care avea ca scop golirea conturilor bancare.

Adrian Nartea nu și-a revenit din șocul prin care a trecut când și-a dat seama că nu mai are control asupra contului bancar, telefonului mobil și conturilor sociale. Actorul din serialul VLAD și alte persoane cunoscute, printre care Gabriel Dorobanțu și Jean de la Craiova, au căzut în plasa unei grupări infracționale specializate în furtul de identitate.

Hoții au preluat controlul asupra informațiilor personale și și-au însușit peste 100.000 de lei de la toți păgubiții. Actorul a dezvăluit că totul a început când a pierdut semnalul pe telefonul mobil și, pentru a înțelege ce se i se întâmplase, a sunat la operatorul de telefonie.

Mi-au cerut să citesc practic acel ID number de pe cardul SIM. Ce aveam eu pe card, nu aveau ei în centrală. În sensul că seria number nu corespundea. Cineva a sunat în centrală și s-a dat drept persoana mea și a cerut validarea unui alt SIM blank, într-un alt telefon, în altă parte”, a dezvăluit Adrian Nartea pentru Stirileprotv.ro.

Actorul a mărturisit că a pierdut controul asupra contului său bancar, din care hoții au sustras circa 2.000 de euro. 

Am rămas fără acces la contul meu bancar, fără acces la e-mail și fără acces la conturile sociale. Mai mult decât atât, s-au inițiat tranzacții pe cardul meu în valoare de vreo 2.000 de euro. Nu cumpărau obiecte, cumpărau vouchere pe care le puteau folosi ulterior”, a mai spus actorul.

În acest caz, polițiștii au identificat peste 50 de păgubiți. Procurorii DIICOT au făcut percheziții pe raza județelor Brașov, Ilfov și în municipiul București și au reținut 14 suspecți. 

Anchetatorii au stabilit că membrii grupării aflau numerele de telefon, codurile numerice personale și adresele de e-mail ale victimelor, după care, pe baza acestora, schimbau datele de acces la conturile bancare.

Fotografii: PRO TV

Vezi și VIDEO: TikTok te învață cum să îți petreci timpul în pandemie
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies