Cine sunt cele trei soții ale Șeicului din Qatar. Una mai educata ca alta, i-au oferit lui Tamim bin Hamad Al-Thani 13 copii

Cine sunt cele trei soții ale Șeicului din Qatar. Una mai educata ca alta, i-au oferit lui Tamim bin Hamad Al-Thani 13 copii
Citeste mai mult despre: Tamim bin Hamad Al-Thani, Qatar, sotii,
Autor: Doina Goanta
Data publicarii: 23 Noiembrie 2022
Data actualizare: 23 Noiembrie 2022
Șeicul Tamim bin Hamad Al-Thani este actualul emir al Qatarului și deține cea mai puternică poziție din țară. Născut pe 3 iunie 1980, emirul este al patrulea fiu al lui Tamim bin Hamad Al-Thani și a preluat funcția de șef al statului în 2013, când tatăl său a abdicat de la tron.

Actualul emir al Qatarului a fost școlit în Marea Britanie, urmând cursurile Academiei Militare Regale Sandhurst, frecventate și de Prinții Marii Britanii, William și Harry. 

El a devenit moștenitorul tronului din Qatar pe 5 august 2003, când fratele său mai mare, Sheikh Jassim, a renunțat la pretenția sa la titlu. În 2005, a fondat Oryx Qatar Sports Investments, care deține clubul de fotbal  Paris Saint-Germain.

Sub îndrumarea sa, Qatar a câștigat și drepturile de a găzdui Campionatele Mondiale de înot FINA 2014 și Cupa Mondială FIFA 2022.

Șeicul Tamim bin Hamad Al-Thani are trei soții și 13 copii în total

Șeicul Tamim bin Hamad Al-Thani are trei soții, alese din elita din Qatar, femei educate și cu origini nobile. 

În 2005, Șeicul Tamim s-a căsătorit cu prima sa soție, Șeica Jawaher bint Hamad Al Thani (38 de ani). Împreună au 4 copii.

Sursa foto: GETTY

Fiind prima soție, are și cele mai importante atribuții.  Membră a familiei regale din Qatar  prin naștere, ea îi este verișoară de gradul doi actualului ei soț

Patru ani mai tarziu, în 2009, șeicul Tamim s-a căsătorit cu cea de-a doua soție, Al-Anoud bint Hamad Al-Thani. Împreună au 5 copii. 

Șeica Alanoud bint Hamad Al-Thani a fost numită director general pentru Dezvoltarea Afacerilor la Autoritatea Centrului Financiar din Qatar (QFC) în septembrie 2017. Anterior, ea a ocupat funcțiile de Vicepreședinte al Alianțelor Strategice, Biroul CEO și Director Asociat pentru Afaceri Economice pentru regiunea MENA.

Alanoud bint Hamad Al-Thani a absolvit London School of Economics și cursurile Universității Oxford.

În 2014, șeicul Tamim s-a căsătorit cu o a treia soție, șeica Noora bint Hathal Al Dosari. Împreună au patru copii. Noora este cel mai puțin expusă în public.

.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies