Motivul pentru care Jamie Oliver nu mai pronunță numele unui ingredient în rețetele sale

Motivul pentru care Jamie Oliver nu mai pronunță numele unui ingredient în rețetele sale
Jamie Oliver. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 22 Iunie 2021
Data actualizare: 26 Iunie 2022
Cunoscutul bucătar Jamie Oliver a anunțat că nu va mai folosi numele unui ingredient cunoscut pentru a evita asocierea cu un termen rasist. 

Jamie Oliver nu vrea să fie acuzat de rasism, motiv pentru care nu va mai folosi termenul frunze de Kaffir lime (limetă kafru) în rețetele sale televizate sau publicate. Bucătarul englez a dezvăluit că termenul are conotații rasiste și vrea să evite orice problemă în această direcție.

Pot să confirm că vom face trecerea la frunze de lime și nu vom mai folosi termenul de acum înainte. Conținutul rețetelor mai vechi ca fi revizuit în mod corespunzător”, a dezvăluit pentru Daily Mail o sursă din anturajul bucătarului.

Termenul Kaffir are conotații rasiste care datează din perioada în care populația de culoare era asuprită în Africa de Sud. În zilele noastre, să numești pe cineva Kaffir este o ofensă care poate fi pedepsită cu închisoarea.

Decizia lui Oliver vine la scurt timp după ce mai multe lanțuri de supermarketuri britanice au interzis folosirea cuvântului în asociere cu produsele lor.

Limeta sau lime, cum e cunoscută la nivel mondial, este un fruct citric originar din Asia de Sud-Est și sudul Chinei. Fructul și frunzele sale sunt folosite intens în bucătăria unor țări precum Vietnam și Thailanda.

Termenul Kaffir lime a fost sesizat în scrieri încă din 1868, în Ceylon, însă unele izvoare consideră că provine din cuvântul arab Kafir, care înseamnă păgân.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies