Mugur Mihăescu și familia lui, Covid-19 după Revelionul petrecut în Spania

Mugur Mihăescu și familia lui, Covid-19 după Revelionul petrecut în Spania
Mugur Mihăescu s-a închis în casă de când a fost confirmat cu Covid-19. FOTO: PRO TV
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 07 Ianuarie 2022
Data actualizare: 07 Ianuarie 2022
Mugur Mihăescu și familia lui au petrecut Revelionul în Spania și s-au întors de acolo cu Covid-19. Comediantul spune că toată lumea se simte bine și că nu sunt motive de panică.

E o formă ușoară, probabil varianta Omicron. Din Spania l-am luat. Prietenii mei au avut aceleași simptome și le-au trecut în patru zile”, a declarat Mugur Mihăescu pentru PROTV.RO.

Actorul de comedie s-a întrors în țară împreună cu soția, fiica și fratele lui, după ce au petrecut Anul Nou în Spania. Mihăescu s-a izolat în casă, conform legii, însă îi sfătuiește pe români să nu intre în panică.

Suntem vaccinați, și eu și familia mea, dar să fim clari: vaccinul nu oferă imunitate. E un cuvânt aiurea. Iar la Omicron, nu te ferește nici 1%”, ne-a spus Mugur Mihăescu, pe care l-am surprins la „o țigară și la o cafea”.

Actorul, care a taxat mereu stângăciile și măsurile „absurde” ale Comitetului pentru Situații de Urgență, luate în pandemie, crede că impunerea obligativității purtării măștilor de un anume tip ascunde un interes financiar.  

Este un fel de product placement sau publicitate ascunsă. Aici nu mai este vorba de protejarea populației, nici de protejarea sistemului medical. Această variantă de Covid-19 nu produce niciun fel de probleme asupa sistemului medical. Acum e vorba doar de bani, nu de populație”, a mai spus Mugur Mihăescu.

Cu toate acestea, autoritățile medicale contrazic astfel de teorii. În ciuda mortalității scăzute raportate la cazurile de infectare cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2, presiunea pe sistemul medical nu va scădea. Din contra, ea va crește, fiindcă se vor semnala mai multe internări, deci mai mulți pacienți care vor avea nevoie de medicație, din cauza contagiozității ridicate a noii tulpini.

Cât privește interzicerea purtării măștilor textile în public, specialiștii au constatat că doar cele sanitare sau de tip FPP2 au un grad ridicat de protecție în fața infectării cu SARS-CoV-2. Măsura intră în vigoare sâmbătă, 8 ianuarie 2022, iar cei care se vor opune riscă amenzi de până la 2.500 de lei.

Fotografii: Mugur Mihăescu Facebook/PRO TV

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!