Ramona Păuleanu vrea un milion de euro de la spitalul în care s-a născut fiul ei

Ramona Păuleanu vrea un milion de euro de la spitalul în care s-a născut fiul ei
Ramona Păuleanu e decisă să meargă până la capăt. FOTO: @ramonapauleanu
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 13 Ianuarie 2022
Data actualizare: 13 Ianuarie 2022
Ramona Păuleanu este decisă să-și facă dreptate în instanță, după ce fiul ei, Luca, a stat mai bine de 8 luni în spital după naștere. Prezentatoarea TV a dat în judecată Spitalul Filatropia din București, după ce băiețelul ar fi contractat o bacterie în unitatea medicală.

Ramona Păuleanu a născut gemeni, în cursul anului trecut. Nașterea, una prematură, nu a fost lipsită de probleme. Fiul ei, Luca, a fost reținut în spital ca urmare a complicațiilor suferite și din cauza unei bacterii luate în timpul șederii sale acolo.

Acum, Ramona Păuleanu acuză personalul de la Spitalul Filantropia de malpraxis și a dat în judecată unitatea medicală.

Da. Am dat în judecată spitalul Filantropia pentru malpraxis. Pentru faptul că, la două luni de la internare, băiatul meu a făcut sepsis și meningită bacteriană după ce a luat un enterococ de acolo. 

Da, le-am cerut 1 milion de euro despăgubiri. Un milion, ați citit bine. Nu ca să mă îmbogățesc, nu avem nevoie de bani. Avem nevoie de dreptate, iar banii mergeau, în cazul în care câștigam, către o cauză în care credeam. Îmi voiam băiatul bine, nu-i sumă să compenseze suferința lui”, a scris Ramona Păuleanu pe contul ei de socializare. 

Luca are o soră geamănă, Alexandra, pe care a văzut-o abia după 8 luni și jumătate.

Ramona Păuleanu acuză „practice murdare” ale reprezentanților spitalului

Prezentatoarea TV a dezvăluit că era tentată să renunțe la proces, însă modul în care s-au purtat reprezentanții spitalului au determinat-o să continue.

Ramona Păuleanu susține că aceștia o fac pe ea responsabilă de îmbolnăvirea fiului ei.

ASTĂZI am aflat că tot ce s-a întâmplat s-a întâmplat din cauză că eu aveam o infecție care a provocat nașterea și a afectat copiii, infecție despre care eu nu am știut nimic până în acest moment, iar analizele din foaia de externare o contrazic. 

Cu toate astea, mi-au apărut doua diagnostice noi, post externare. Post externare. Nu, nu sistemul medical românesc e putred, ci oamenii din el. Că doar nu mârșav poate fi un spital, o clădire, ci cei care o conduc. Sunt convinsă că or să inventeze tot felul de mizerii, mă aștept la orice. Dar îi anunț pe această cale, că și eu merg până la capăt”, a mai scris Ramona Păuleanu.

Soțul prezentatoarei, avocatul Adrian Cuculis, a declarat pentru PROTV.RO că unitatea medicală s-ar face vinovată de fals în declarații.

Ei nu raportează infecțiile nosocomiale și vreau să depun plângere penală pentru fals în declarații. Imediat după ce i-am atenționat, au început să trimită raportări la DSP”, ne-a spus avocatul.

Spitalul Filantropia are o conducere interimară, formată din managerul interimar Dr. Nicolae Gică și directorul medical interimar Dr. Anca Panaitescu. Până în momentul publicării acestui articol nu am reușit să intrăm în legătură cu aceștia pentru un punct de vedere al spitalului. Vom reveni în momentul în care vor fi dispobibili.

Fotografii: @ramonapauleanu

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!