Soția lui Volodimir Zelenski a dezvăluit ce i-a spus președintele Ucrainei când prima bombă rusă a căzut

Soția lui Volodimir Zelenski a dezvăluit ce i-a spus președintele Ucrainei când prima bombă rusă a căzut
Cuplul prezidențial al Ucrainei în 2020, la celebrarea a 29 de ani de independență a Ucrainei. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 11 Aprilie 2022
Data actualizare: 11 Aprilie 2022
Olena Zelenska a fost intervievată de revista Vogue, unde a vorbit despre cum a primit familia ei vestea că rușii au pornit războiul. Prima Doamnă a Ucrainei a dezvăluit ce i-a spus Volodimir Zelenski atunci când prima bombă a căzut.

Olena Zelenska a vorbit pentru prima dată cu jurnaliștii de la Vogue în 2019, la scurt timp după ce soțul ei a fost ales președinte al Ucrainei. La trei ani de atunci, Prima Doamnă a fost intervievată din nou de revistă, într-un alt context, cel al războiului declanșat de Rusia în țara sa.

Soția lui Volodimir Zelenski a oferit detalii despre ziua premergătoare atacului nemilos al rușilor, în care viața în Ucraina avea alt curs.

Îmi amintesc începutul foarte bine. Era o zi normală de lucru: copiii se întorceau de la școală, treburi gospodărești obișnuite, ne pregăteam pentru următoarea zi de școală. Eram încordați. Au fost multe discuții, peste tot, despre o posibilă invazie. Dar până în ultima clipă a fost imposibil de crezut că acest lucru se va întâmpla... în secolul XXI? În lumea modernă?”, a dezvăluit Prima Doamnă a Ucrainei.

Ziua atacului a fost una de o intensitate puternică, spune Olena Zelenska, și a schimbat de tot datele problemei. Prima Doamnă a dezvăluit ce i-a spus Volodimir Zelenski atunci.

M-am trezit undeva între orele 4.00 și 5.00, din cauza unui zgomot. Nu mi-am dat seama imediat că este o explozie. Nu am înțeles ce poate fi. Soțul meu era în pat. Dar când m-am ridicat l-am văzut imediat îmbrăcat, într-un costum ca de obicei (a fost ultima oară când l-am văzut în costum și cămașă albă – de atunci încolo a fost militar). A început! Asta e tot ce mi-a spus”, a mărturisit Olena Zelenska.

Ea l-a întrebat atunci ce ar trebui să facă cu cei doi copii ai lor. „Așteaptă, a spus el. Te voi anunța. Pentru orice eventualitate, adună elementele esențiale și documentele. Și a plecat din casă”, a mai spus Prima Doamnă.

Olena și Volodimir Zelenski au împreună doi copii: o fată de 17 ani și un băiat de 9 ani. Cei doi copii au aflat totul despre invazia rusă din Ucraina.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!