• PRO TV
  • O agenție imobiliară a scos la vânzare casa părintească a lui Arsenie Boca: „Avem oferte de pe întreg mapamondul”

O agenție imobiliară a scos la vânzare casa părintească a lui Arsenie Boca: „Avem oferte de pe întreg mapamondul”

O agenție imobiliară a scos la vânzare casa părintească a lui Arsenie Boca: „Avem oferte de pe întreg mapamondul”

„Ocazie unică! Se vinde locul natal al Sfântului Părinte Arsenie Boca!”. Așa începe anunțul postat pe OLX de o agenție imobiliară din Cluj și devenit viral de câteva zile. Chiar dacă la început internauții au fost sceptici, oferta este cât se poate de reală.

Domeniul scos la vânzare a aparținut familiei Părintelui Arsenie Boca și este locul în care cel care a primit la naștere numele de Zian s-a născut și a copilărit până la vârsta de 12 ani. 

Părintele Arsenie Boca s-a născut în septembrie 1910, în satul Vața de Sus din Țara Zarandului, în partea de sud a munților Apuseni. Satul aparține comunei Vața de Jos și se află în județul Hunedoara. 

După moartea părinților și a mătușii sale, părintele a devenit unic proprietar al domeniului. Puțini știu că duhovnicul a vândut casa părintească unor bătrâni din sat, pentru a-și putea continua studiile la Academia Teologică din Sibiu. Apoi, domeniul a ajuns la actualul proprietar. 

Se vinde casa părintească a lui Arsenie Boca

Oaza de verdeață, care se întinde pe 8 hectare, are două căsuțe și un foișor de vară. Probabil vă întrebați cât valorează acest loc mirific, cu o încărcătură spirituală impresionantă. 

“Fiind vorba despre o proprietate aparte, unicat în România și inestimabilă din punct de vedere spiritual pentru poporul român, de comun acord cu proprietarul, am luat decizia să nu prestabilim un preț de vânzare. Așa cum am menționat și în anunț, îi lăsăm pe cei interesați de achiziționarea acestui loc să evalueze și să vină cu o ofertă de preț”, ne-a declarat Marius Bărbulescu, Director General Click Maximo Imobiliare Cluj. 

Domeniul a fost scos la vânzare în urmă cu o lună pe site-ul agenției, iar recent anunțul a fost postat și pe OLX. 

“Scopul agenției a fost promovarea acestui anunț. Am vrut să afle toți românii. E o oportunitate unică”, a adăugat Marius Bărbulescu. 

Iar românii nu doar că au aflat, dar au asaltat agenția de imobiliare cu oferte. “Avem oferte de pe întreg mapamondul. Am vorbit cu românii aflați în străinătate. Avem oferte din România, Franța, SUA, Anglia, Elveția... Cei care realizează valoarea acestei proprietăți fac oferte serioase, alții se resemnează. Proprietarul își dorește mai mult pentru acest loc, însă neavând potență financiară a decis să-l vândă. Considerăm că acest loc are o valoare inestimabilă din punct de vedere spiritual. Cel care va veni ar putea să facă acolo «Athosul României». Zona este mirifică!”, ne-a mai spus directorul agenției imobiliare. 

Cum sună anunțul postat pe OLX

“OPORTUNITATE UNICĂ, ÎN ROMÂNIA, PENTRU INVESTITORII IMOBILIARI!

Se vinde locul natal al Sfântului Părinte Arsenie Boca, de pe dealul Bujoara, din satul Vața de Sus, comuna Vața de Jos, județul Hunedoara.

În Munții Metaliferici, din județul Hunedoara, într-un peisaj de poveste, într-un loc retras, binecuvântat, la o altitudine de 600-650 m, în 1910 a văzut lumina zilei, cel ce avea să fie cunoscut și numit în popor Sfântul Ardealului, părintele Arsenie Boca. Aici și-a petrecut copilăria până la vârsta de 12 ani, alături de mama sfinției sale, Creștina și tatăl Iosif.

Astăzi se mai păstrează doar vatra casei părintești, însemnată de o cruce de marmură albă, ridicată de credincioșii locului, iar ca semn de sfințenie a locului astăzi se află construită o frumoasă bisericuță a Schitului Bujoara, schit de măicuțe, ce poartă hramul și ocrotirea Sfântului Ioan Iacob Hozevitul, de la Neamț.

Proprietatea are 8,5 Ha – Teren extravilan, fânețe și teren arabil, 2 căsuțe + anexă + 1 foișor de vară

Locația: satul Vața de Sus, comuna Vața de Jos, județul Hunedoara, România.

Proprietatea face parte din patrimoniul spiritual ortodox, unică, inestimabilă, ca valoare spirituală.

Asteptăm ofertele dumneavoastră, pentru cumpărarea acestui mirific loc pământesc!”. 


În 2018, Gigi Becali a vrut să cumpere marca “Arsenie Boca”

În urmă cu patru ani, Gigi Becali a primit o ofertă de la reprezentantul companiei care deține drepturile intelectuale ale mărcii “Arsenie Boca”. Latifundiarul din Pipera ar fi putut să folosească timp de cinci ani acest brand pentru a comercializa produse religioase. Suma cerută a fost una uluitoare! Este vorba despre 25 de milioane de euro, iar patronul FCSB a refuzat oferta. Marca “Arsenie Boca” este deținută de o firmă din Marea Britanie. 

Este important de menționat că domeniul scos la vânzare nu face parte din marcă, iar noul proprietar îl va putea valorifica după bunul plac. 

Arsenie Boca este considerat cel mai mare duhovnic al secolului al XX-lea și mii de oamenii ajung lunar la mormântul părintelui de la Mănăstirea Prislop. 

Fotografii: Click Maximo Imobiliare Cluj 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni