Pe ei Crăciunul i-a îmbogățit. Care sunt starurile care au făcut avere din cântece și filme de sărbători

Pe ei Crăciunul i-a îmbogățit. Care sunt starurile care au făcut avere din cântece și filme de sărbători
Mariah Carey este unul dintre artiștii care au dat lovitura cu un album de Crăciun. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 26 Noiembrie 2019
Data actualizare: 26 Noiembrie 2019
Artiștii au făcut bani frumoși de sărbători, dar nu din colindat. Lansarea unor piese ori filme cu specific de sărbătoare le-a adus în conturi milioane sau chiar zeci de milioane de dolari.

Mariah Carey

Artista americană a început să facă primii pași în muzică în jurul anului 1988. Până în 1993 lansase două albume, însă niciunul nu i-a adus succesul pe care îl aștepta. În august 1993 a scos pe piață Music Box, albumul care a debutat pe locul I în Billboard 200.

În aceeași perioadă, Mariah Carey a anunțat că lucrează la un proiect secret, un album de cântece de Crăciun. Lansat la 1 noiembrie 1994, Merry Christmas a devenit unul dintre cele mai vândute albume de colinde din lume. 

Piesa fanion a albumului – All I Want For Christmas Is You – a ajuns în topul celor mai ascultate și vândute 10 piese din lume (16 milioane de exemplare), generând încasări de 62 de milioane de dolari. Și azi, piesa continuă să-i aducă lui Mariah Carey venituri anuale de peste 500.000 de dolari din drepturi de autor.

Citește și: Câți bărbați a avut Mariah Carey până la 49 de ani. „Sunt o mironosiță, în comparație cu altele”

George Michael

Una dintre cele mai cunoscute piese semnate George Michael – Last Christmas – provine din perioada în care artistul britanic făcea parte din trupa Wham!, un duo în care îl cooptase pe Andrew Ridgeley.

Piesa de Crăciun, scrisă de Michael și cântată de-a lungul timpului de nenumărați artiști, a fost compusă de cântăreț în 1984 în timpul unei vizite pe care le-a făcut-o părinților săi. George Michael a scris textul melodiei în camera în care crescuse.

În noiembrie 1984, George Michael a cântat piesa Last Christmas în cadrul unui concert caritabil dedicat eradicării foametei din Etiopia. Atunci a donat toate drepturile de autor ale melodiei și banii care urma să-i genereze pentru cauza etiopiană. Chiar și azi, cântecul de Crăciun al lui George Michael generează venituri anuale de aproape 400.000 de dolari.

Citește și: Fostul iubit al lui George Michael: „Își dorea atât de mult să moară, încât a încercat de 25 de ori să se înjunghie”

Macaulay Culkin

Filmul Singur acasă a fost un imens succes de Box Office, însă creatorii săi nu știau asta înainte de lansare. Actorul principal, Macaulay Culkin, a contribuit substanțial la succesul acestei pelicule, care este difuzată în fiecare an de Crăciun de televiziunile din întreaga lume.

Rolul din Singur acasă i-a adus lui Mac un salariu de doar 100.000 de dolari, însă succesul nebun al filmului l-a făcut pe tânărul actor să emită pretenții mai mari. Astfel, pentru a apărea în partea a doua a seriei, puștiul a fost plătit cu 4,5 milioane de dolari.

Singur acasă 2 a fost doar începutul, fiindcă salariul său a crescut exponențial în 1994, când a apărut în Micul șantajist (8 milioane de dolari).

Citește și: Macaulay Culkin și-a schimbat numele. Cum îl cheamă acum pe starul din Singur acasă

Idina Menzel

Actrița care a jucat rolul Elsa în filmul animat Frozen (2013) avea deja o carieră impresionantă în muzică și film. Însă, Idina Menzel a reușit câteva performanțe impresionante grație apariției în animația Disney.

Succesul filmului – aproape 1,3 miliarde de dolari încasări globale – s-a văzut și în buzunarul ei: salariu de 10 milioane de dolari

În octombrie 2014 a lansat un album de cântece de Crăciun – Holiday Wishes – care a „parcat” pe locul 10 în topul Billboard 200, cea mai bună clasare a sa ca artist solo.  

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Mariah Carey, în top cu o piesă veche de 23 de ani


 
alte stiri...
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies